Çim adam nasıl yapılır? Çim adam yapılırken hangi malzemeler, nasıl kullanılır? Bu günkü yazımızda bu sorulara cevap vermeye çalışacağız. Özellikle uygun fiyatları sayesinde, çim adamın girip kendini göstermediği hemen hiç bir sektör kalmadı diyebiliriz. Kendisi ile, branşı ile alakası olmayan iş kollarına bile, promosyon ürünü olarak girip, örneğin gibi hazır gıda da bile kendine yer bulabilen çim kafaların fayda ile fiyat avantajını bir araya getirerek meydana getirdiği bu başarı hiç te tesadüf değildir. Her Geçen gün daha fazla insan tarafından kullanılan, her geçen gün daha yeni organizasyonlar da kendini gösteren çok adamların, zaman içerisinde el marifeti ile her şeyi, ama her şeyi yapmaya yeteneği olan insanların merakını cezbetmesi muhtemeldi. Ki öyle de oldu. Şimdi artık onlarca, yüzlerce, binlerce insan evinde çim adam yapabilmek için doğru bilgi kaynağını burada, internette arıyor. Bunu fark ettiğimiz zaman, uzun yıllardır bu işi yapan bir çim adam imalatçıları olarak, bu yıllar içerisinde edinmiş olduğumuz engin çim adam imalatı bilgisini buradan, bu mecradan sizler ile paylaşmayı, çim adam yapmanın yollarını ve şekillerini bir yazı haline getirerek evinde çim adam yapmak isteyenler için faydalı bir bilgi dağarcığı haline getirmeyi uygun bulduk. Çim adamın nasıl yapıldığına dair bu kadar çeşitli bilgi olmasının sebebi, gerçekten de evde bulunan malzemeler ile, sadece bir kaç küçük ekleme ve yardım ile harika bir şeyler yapabileceğiniz, ortaya, şirin figürler çıkarabileceğiniz gerçeğidir. Sözü daha fazla uzatmadan evde çim adam yapmak için gerekli olan malzemeleri saymaya koyulalım.
1) Hemen hepimizin evinde bulunan ve kullanılmayan, ince bayan çoraplarından istediğiniz bir tanesini, renk olarak sizin için cazip olan herhangi birini seçiniz. Genelde ince bayan çoraplarının bir sadece bir teki hasar gördüğünde, diğeri atılır ya da her hangi bir işte kullanılmak amacı ile çekmece diplerinde, sandık köşelerinde, dikiş kutusu içlerinde saklanır. Bu yüzden çim adam yapımı için gerekli ilk malzememiz olan ince bayan çorabını bulmakta, onu kolayca edilmekte bir sıkıntı çekmeyeceğinizi düşünüyorum.
2) ince çorabımızı hazır ettikten sonra onun yuvarlak, bir kafa gibi durmasını sağlamak için içini dolduracak bir şeylere, şekil alabilecek ama gereklilik olarak sağlıklı, biricik hazinelerimiz olan çocuklarımızın oyuncakları olacakları olması için yapmaya çalıştığımız çim adamlar da kullanılacağı için toksik madde içermeyen bir maddeden oluşması gereken bir şeyle, yani talaş ile doldurmamız gerekir. Talaş nedir diye düşünenler olabileceği ihtimaline karşı kısaca, ağaç, ahşap tozu olduğunu söyleyerek bilgilendirmeye çalıştıktan sonra talaşı nasıl Kullanacağınız konusuna gelelim. Ama ondan önce talaşı nereden bulabileceğiniz konusunda bir bilgi vermemiz yerinde olacaktır. Rendelenmiş ahşap tozu olan talaş için en sokak, mahalle aralarındaki mobilya atölyelerinden birine giderek, zaten atıl durumda olan, herhangi bir işe yaramayan, yapılan mobilya ve ahşap aksesuarların imalatı esnasında, kesim işlemi yapılırken kendiliğinden ortaya çıkan bu ağaç tozunu hangi mobilya atölyesinden isterseniz hemen alabileceğinizi düşünüyorum. Çevrenizdeki bir mobilya dükkânından aldığınız talaşı şimdilik bir kenarda bekletelim ve çim adam yapmak için gerekli olan diğer malzemeleri sayalım.
3) ince çorabı ve çim adama yuvarlak şeklini vermek için Kullanacağınız talaşı edindikten sonra geriye, yapacağımız esere adını veren malzemeye, çim tohumlarına geliyor. Çim tohumlarını bulmak için bundan bir kaç sene önce olsa, ya bir fidanlığa, yada muhitlerinde genelde bir tane bulunan çiçek malzemeleri satan dükkanlara gitmeniz gerekirdi. Bu günlerde ise işimiz biraz daha kolay. Hemen her semt çarşısı içinde bir aktar, sattığı onlarca bitki ve kök içerisinde, çim adam tohumları da bulunan bir baharatçı bulunabiliyor artık. Belki hemen evinizin karşısındaki pasaj içerisinde, belkide iki sokak aşağıda ama her semtte mutlaka bir aktar var. İşte bu baharatçılardan, çok değil bir TL vererek bir paket çim tohumu alabilir, çim adam yapımı için kullanabilirsiniz.
4) Çim adamı meydana getirecek olan ana malzemeleri, ince bayan çorabını, talaşı ve çim tohumlarını elimizin altına aldığımıza göre artık geriye onu süsleyecek, göz, burun ya da kaş şeklini verebileceğimiz bir şeylere ihtiyacımız var. Ve tabii bunları, içerisine talaş koyarak kafa şekline getirdiğimiz ince çorabın üzerine yapıştırmak için de bir yapıştırma malzemesine. Burada tercihimiz, çim adamlar yapıları gereği ıslak, şu ile temas halinde olan, hatta çim tohumlarının büyüyerek saç gibi görülebilecek hale gelmedi için gerekli bir malzemesi de su olan, su ile çalışan bir aksesuar olduğu için, ona karakter ve figür kazandıracak olan kaş, göz ve ağız gibi uzuvların yapıştırılmasında sıcak silikon kullanmak yerinde olacaktır. Sanayi ortamında kullanılan malzeme de budur.
Tüm bu malzemeleri hazırladıktan sonra öncelikle ince bayan çorabını ters bir şekilde masa üzerine açalım. İçerisine kafanın en üstüne gelecek olan çim tohumlarını güzelce serelim. Serelim diyorum çünkü, tohumların hepsinin bir yerde toparlanmasını istemiyoruz. Hepsi bir yerde toplanır ise asimetrik bir görüntü çıkabilir çünkü ortaya. Çim adamın saçları yani çimleri büyüdüğünde. Hemen üstüne talaşı, yani ahşap tozunu doldurup altından bir düğüm atıyoruz. Sonra ise ters çevirerek, artık karşımızda yuvarlak bir kafa halline gelen çim adamın kaş, göz ve ağız gibi uzuvlarını yerlerine yapıştırıyoruz. Kuruması için bir süre beklettiğimiz çim adamı su dolu bir kabın içinde beş dakika daha bekletip, güneş alan bir yere bırakıyor ve gün aşırı su vermeye devam ediyoruz. Harika yeşil saçları çıkınca, bir fotoğrafını çekerek google+ ta paylaşmayı unutmuyoruz.
What do you think?